Svære suder :)

 :: Suder

Go down

Svære suder :) Empty Svære suder :)

Indlæg  Frederik on Fre jul 06, 2012 1:25 am

Hej folkens.

jeg har i cirka 3 år fisket ved en lokal sø, efter "You guest it" suder. når jeg laver min foder plads, ved et lille indhak (inhakket er cirka 5 meter bredt) jeg laver foderplads cirka i midten.

mit problem er: efter ikke mindre end en time, er der cirka 5 suder ude på pladsen og spiser rigtig godt. men jeg kan ikke rigtigt fange dem.

min normale rig er en lille størrelse 10-14 krog med cirka 2-4 majs på, og med et eller to AAA bly hagl. nogle gange laver jeg en pop up rig, den består af; i starten en leadclip med et mindre bly 10-30g videre af en 0,17 flurecarbon line til krog og så normal pop up boile krog osv.

jeg fodr med majs, små pellets, noget groundbait specielt til suder og gerne et par boilies.

selvfølgelig fanger jeg suder omkring 1 hver gang jeg er der, men jeg er i tvivl hvorfor fanger jeg dem ikke når jeg kører med 2-3 stænger på et område på cirka 50 gange 50 cm med 4-5 suder der går og smovser maden i sig derude.

sprøgsmål:

hvorfor fanger jeg dem ikke når der er så mange?
hvilke boilies er gode til suder? (jeg bruger selv tutti frutti 10-15mm eller andre slag frugt.)
hvilke rigs vil i anbefale og bruge?

På forhand TAK!

Frederik

Antal indlæg : 4
Join date : 06/07/12

Tilbage til toppen Go down

Svære suder :) Empty Re: Svære suder :)

Indlæg  Admin on Tirs jul 10, 2012 5:21 am

Hej Frederik
Det lyder godt nok irriterende med de der Sudere. Til tider kan de sku være snu de gule skabninger :-) - Jeg syntes nu ikke det virker som om at det er agnen der er noget galt med. Er du 100% sikker på at du fisker på bunden? Har selv siddet i mange timer med samme problem, for så at konstatere at jeg ikke holdte bunden.. sandsynligvis pga. grøde på bunden, så min agn ikke lå dernede. Twisted Evil Syntes godt du kan gå lidt op i krog str. 10 - 8. Måske du fodre med for mange partikler, så der er massere af mad, hvilket gør at Suderne ikke skal slås om maden, hvis man fodre sparsomt så er de nemlig ikke så forsigtige når der er kamp om maden.
Hvis der er meget grøde på bunden, kan du prøve at booste din agn, så den er mere attraktiv og nemmere at finde for fisken.
Jeg fisker selv mest med flåd og løftemetoden. Her kan jeg variere længden fra blyhaglene til krogen. somme tider må jeg øge længden en hel del ( fra 10cm til 20cm ), før at jeg fanger.
Et andet lille tricks jeg bruger, hvis det går trægt med fangsterne er at placere agnen i udkanten af foderpladsen... som et par forvildet majskorn der er på vej væk. ( virker ret godt til tider ).
Håber at der er lidt du kan bruge der Cool
Mvh Christian
Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 15
Join date : 01/11/11
Age : 44
Geografisk sted : Sorø

http://medefighter.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Svære suder :) Empty Hej Christian.

Indlæg  Frederik on Tirs jul 10, 2012 6:52 pm

jeg er ret sikker på at den ligger på bunden, jeg har for nylig været der nede og prøve med nogle boilies og lave et sats på det. der fiskede jeg med et 30g bly på en leadcore og boilien på en hair rig. men jeg lagde mærke til der at der næsten hver gang kom noget op på blyet der minder om slam. men altså den rig med de der bly hagl, er jeg meget sikker på den er på bunden.da det var den seneste rig jeg fange en sude på, sjovt nok var det faktisk nok fordi at den lå i yder kanten af foderpladsen Very Happy
tror jeg vil prøve en krog størrelse 8 næste gang.
hvor meget vil du sige man brude foder med. normalt har jeg nogle små pellets, majs og noget groundbait?? Rolling Eyes

hvad tror du jeg kunne booste den med?

jeg har selv lige prøvet flåd med løfte metoden og fik faktisk en suder på 2,1 kg på den. MEN DER er jeg i tvivl om jeg er på bunden, fordi jeg vil jo ikke have den liggende oppe på overfladen, men så syntes jeg hvis jeg minsker dybden,at den kommer for langt og så står den som et almindeligt flåd. har du en god måde at komme til bunden og finde den rigtige dybte.

er helt enig med det trick Very Happy Very Happy

Frederik

Antal indlæg : 4
Join date : 06/07/12

Tilbage til toppen Go down

Svære suder :) Empty Re: Svære suder :)

Indlæg  Admin on Ons jul 11, 2012 6:20 am

Hej igen
Hvis der er som du siger slam på bunden, er det nok fordi din agn tit bliver begravet heri og så finder Suderen den ikke. Find en anden plads... det gør chancen meget bedre ellers skal du nok ud i noget pop-up ræs.

Når du bruger løfte metoden burde du ikke være i tvivl om den ligger på bunden da din rig jo er overbelastet så flådet synker hvis riggen ikke ligger på bunden. brug fx. et 4BB flåd og overbelast det med 3AAA hvilket giver 6BB, så burde dit flåd synke. nu rykker du bare flådstopperne, så den røde spids er over vandet. hvis fisken tager agnen op fra bunden hopper flådet op i luften og lander fladt på vandet ( Modhug med det samme, da du er 100% sikker på at agnen er i munden på fisken ). Og hvis fisken tager angen og svømmer væk synker flådet ( modhug ).

Ang. Boost bruger jeg tit Vanille essens eller Mandel. bare fyr et ordentligt strint ned i majsdåsen, og så blande. :-)

vedr. fodring plejer jeg at bruge et par kugler GB til at starte med, sammen med lidt løsfodring med partikler og pellets. Ca. hver 20 min topper jeg fodringen med lidt løsfoder. Når der er gået en time kaster jeg endnu et par kugler GB. Alt efter aktiviteten på pladsen self. Det forgår sådan set lidt på gefylen, da det er bedst at skabe lidt konkurrence for fiskene om at få godbidderne.
En agn der virklig sparker røv til Suderne er en rød maddike og et majskorn på krogen ( også kaldet en cocktail ). Cool eller måske en halv orm og et majskorn.... bummelum.

Håber det gav lidt mening :-) mvh Christian


Admin
Admin
Admin

Antal indlæg : 15
Join date : 01/11/11
Age : 44
Geografisk sted : Sorø

http://medefighter.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Svære suder :) Empty tak

Indlæg  Frederik on Tors jul 12, 2012 4:24 am

Tusind tak for alle de gode råd Very Happy!

Frederik

Antal indlæg : 4
Join date : 06/07/12

Tilbage til toppen Go down

Svære suder :) Empty Re: Svære suder :)

Indlæg  Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 :: Suder

 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum